Reizigers meer dan twee uur vast op defecte trein in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS - In Sint-Niklaas, in de provincie Oost-Vlaanderen, hebben honderden reizigers dinsdag twee en een half uur vastgezeten op een defecte trein. Dat meldt Het Nieuws van vtm en wordt bevestigd door spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. De trein was vertrokken in Antwerpen-Centraal en spoorde naar Kortrijk.

Om 16.10 uur is de trein defect komen te staan vlak bij het station van Sint-Niklaas. De treinbestuurder heeft eerst nog geprobeerd de trein zelf aan de praat te krijgen. Toen dat niet lukte is vanuit Sint-Niklaas een lege trein gestuurd, waarop de honderden inzittenden van de defecte trein konden overstappen, zegt Frédéric Petit van Infrabel. De reizigers werden naar het station van Sint-Niklaas gebracht en liepen ongeveer twee en een half uur vertraging op.

Omdat er door het defect gedurende meer dan twee uur ook één spoor geblokkeerd was, kampte het treinverkeer op de lijn Antwerpen-Sint-Niklaas-Gent met gevolgvertragingen. Die beginnen nu stilaan te verdwijnen, aldus nog Petit.

Corrigeer

MEER NIEUWS