België maakt bijkomende 50 miljoen euro vrij voor Burundi

België maakt bijkomende 50 miljoen euro vrij voor Burundi

Foto: belga

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Paul Magnette is optimistisch over de vrijmaking van bijkomende schijf van 50 miljoen euro extra Belgische ontwikkelingshulp. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdagavond bekendgemaakt.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en Magnette hadden dinsdag in Brussel een onderhoud met Laurent Kavakure, de Burundese minister van Buitenlandse Zaken. De Belgische ministers verheugen zich over de recente positieve evolutie van de burgerrechtelijke en politieke situatie in Burundi en over de stabilisatie van de veiligheidstoestand in het land. Zowel Reynders als Magnette gaven aan dat ze komende maanden naar Burundi willen gaan.

Burundi is een van de belangrijkste partnerlanden van de Belgische ontwikkelingssamenwerking. België heeft bovendien het budget ontwikkelingssamenwerking voor Burundi aanzienlijk verhoogd sinds de algemene verkiezingen van 2010.

Minister Magnette sprak zijn optimisme uit over de vrijmaking van 'een bijkomende schijf' van 50 miljoen euro. 'Volgens de Belgische analyse zijn de vier voorwaarden voor de vrijmaking van dit bijkomend bedrag goed op weg om vervuld te worden door Burundi', zegt Magnette.

'De volledige implementatie van de nationale strategie van good governance en de strijd tegen corruptie, recent goedgekeurd door de Burundese regering, zal het startsignaal zijn voor een dialoog tussen beide landen over het gebruik van deze bijkomende schijf.'

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees