Mode

Sandrine: ‘Vroeger was ik een halve jongen’

Zangeres Sandrine staat stevig in haar schoenen. Letterlijk dan, want ze creëerde een laars voor schoenenmerk Maruti en mag zich komend najaar ook het gezicht van het merk noemen.

Het is al even geleden dat we muzikaal nog iets van Sandrine gehoord hebben, maar ondertussen heeft de zangeres niet stilgezeten. Ze werkt aan een nieuwe hit, waarvoor ze het internet afschuimt op zoek naar leuke invloeden. En ze ontdekte de wereld van de mode en mocht een eigen schoen ontwerpen voor het merk Maruti. De ‘low rider’ werd een stoere laars, geïnspireerd op een motorboot maar net iets eleganter.

Hoe komt een schoenenmerk bij jou terecht?

Ik heb Philippe, de verantwoordelijke van het merk in België in april ontmoet en we hadden een gesprek over muziek en mode, waar uiteindelijk een samenwerking van gekomen is. Een beetje vreemd misschien, want vroeger was ik helemaal niet bezig met mode: ik was een halve jongen en het enige wat mij interesseerde was sporten en spelen. Mode en make-up boeiden mij niet, tot grote ergernis van mijn mama: zij had een eigen kledingwinkel en vond dat wel belangrijk. Pas sinds ik professioneel met muziek bezig ben, is die interesse gegroeid. Ik heb mijn eigen stijl ontdekt.

En hoe ziet die stijl eruit?

‘Ik draag liefst van al een jeans of een legging met platte schoenen: boots of ballerina’s. Motorlaarzen zijn helemaal mijn ding, die passen zowel onder een lange wollen trui of of een T-shirt met een leren jasje. Ik draag eigenlijk gewoon graag gemakkelijke dingen, enkel op een feestje of op het podium zul je me in hakken zien. Omdat ik niet zo groot ben, maar ook omdat ik op het podium graag vrouwelijk sexy ben, en een hak geeft je wel die houding.

Stel dat je je lief wil verleiden, welke schoenen trek je daarvoor aan?

Ik denk dat mannen over het algemeen meer voor botten zijn. Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar dan zou ik wel een schoen aandoen met een goeie hak eronder.

Zijn er schoenen die je heel lelijk vindt?

Vroeger had je zo’n schoenen met van die hele hoge plateauzolen – die zijn echt lelijk. Hoewel, ik wilde ze toen wel, maar ik kreeg ze niet. Gelukkig maar.

Iets anders: wanneer horen we muzikaal weer iets van jou?

Muziek blijft mijn prioriteit nummer één en ik wil echt nog eens een goeie single uitbrengen. Zo één waarvan iedereen zegt: ‘wauw, heb je dat al gehoord?’ – dat is mijn streefdoel. Daar ben ik op mijn eigen tempo aan het werken, ik zoek op het net naar muziek die ik goed vind en neem contact op met mensen. Vroeger werd dat voor mij gedaan, maar nu doe ik het zelf.

 De 'low rider' zal vanaf het najaar van 2012 verkrijgbaar zijn. Voor verkooppunten, kijk op www.marutifootwear.com

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees