LETTERLIJK. De uitgelekte mail van het kabinet-Muyters

Voor de tweede keer in enkele dagen tijd komt Vlaams minister van Begroting Philippe Muyters (N-VA) in opspraak met een uitgelekte mail. Er is sprake van leugens, van smeerlappen op het departement onderwijs en over de 'lullo's' in de meerderheid. (Lees verder onder de foto)

Eerder deze week was er de uitgelekte mail over de Belasting op Inverkeerstelling (BIV), die voor de oppositie de aanleiding was om een motie van wantrouwen tegen de minister in te dienen.

Nu is er een mail opgedoken tussen een adviseur van het kabinet-Muyters en de N-VA-fractie in het Vlaams Parlement. Uit die mail zou kunnen afgeleid worden dat Muyters het parlement heeft voorgelogen over de begroting van 2009.

Muyters zegt dat zijn medewerker met de mail in de fout is gegaan, en dat hij daarvoor politiek verantwoordelijk is, maar ontkent formeel dat hij het parlement heeft voorgelogen. 'Ik heb in de commissie geantwoord conform de stukken die ik had en dat rapport is ter beschikking gesteld van het parlement', klinkt het.

Behalve het stuk waarin staat dat Muyters tegen het Vlaams parlement 'heeft gelogen' en spreekt over de 'smeerlappen van Onderwijs',   stemmen ook nog enkele andere passages tot nadenken:

  • '3° lijst met niet-betaalde facturen: denken dat we aan het schuiven zijn geweest met facturen om de begroting te redden. Is idd zo in die zin dat we gevraagd hebben om betalingen die geen aanleiding gaven tot verwijlinteresten nog even uit te stellen. Mogen we uiteraard nooit toegeven.'
  • '4° Gedetailleerd verslag omtrent de onderbenutting: ze willen weten hoe de onderbenutting is geraamd: dit is met de grove borstel gebeurd (geven we uiteraard ook nooit toe)'

Voorts heeft de mail het ook nog over de lullo's van de meerderheid (de parlementsleden namelijk) en over voormalig minister Dirk Van Mechelen 'wat een triestigaard'.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees