Vlaamse regering behoudt vertrouwen in Muyters

Vlaamse regering behoudt vertrouwen in Muyters

Peeters (rechts) behoudt het vertrouwen in minister Muyters (links). Foto: Photo News

De Vlaamse regering behoudt het volledige vertrouwen in minister Muyters. De N-VA'er ligt onder vuur na een e-mailincident waarin aangegeven werd dat er zou gelogen zijn over de begroting. De Vlaamse regering wacht nu het parlementaire debat van volgende week woensdag af.

De Vlaamse minister-president bevestigde net wat onder meer Geert Bourgeois (N-VA) gisteren al vertelde, met name dat het vertrouwen in de minister behouden blijft.  

Peeters gaf wel toe dat er veel collega's veel vragen hadden gesteld over het incident, maar dat ze steeds een duidelijk antwoord hebben gekregen van minister Muyters. Na afloop van de ministerraad deze middag onderstreepte Peeters dat iedereen in de regering het vertrouwen in minister Muyters blijft behouden. 

Muyters zelf betreurde op de persconferentie na de ministerraad de mail 'Maar deze mail weegt niet zo zwaar om ontslag te moeten nemen.' De minister stelt zich vragen bij de plotse lekken. 'Ik ga geen namen noemen over wie, wat of hoe. Ik vind het alleen heel verwonderlijk dat nu het het een na het ander plots bovenkomt.' Eerder wees N-VA'er Kris Van Dyck oudgediende Bas Luyten met de vinger.

'Incident gesloten', gaf Peeters aan.  

'Mensen die hun werk doen, zijn geen smeerlappen'

Deze ochtend - voor aanvang van de Vlaamse ministerraad - had Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) gezegd dat 'mensen die hun werk doen geen smeerlappen zijn'. Een reactie op woorden die gebruikt werden in de uitgelekte mail van het kabinet-Muyters. Daarin was sprake  van 'die smeerlappen van Onderwijs'. 

Donderdagavond nog werd Pascal Smet door viceminister-president Geert Bourgeois van N-VA gebeld om zich ook in naam van Philippe Muyters te excuseren en de uitleg te geven bij de mail. Muyters zelf excuseerde zich persoonlijk voor de termen.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees