61-jarige krijgt 20 jaar cel voor verkrachting met dood tot gevolg

Het hof van assisen van Henegouwen heeft Eric Mika (61) vrijdag tot een gevangenisstraf van twintig jaar veroordeeld voor verkrachting met de dood tot gevolg. De man bracht op 1 oktober 2009 Christel Couplet om het leven. Théo Assoignons (58) werd tot een jaar cel met uitstel veroordeeld wegens het niet verlenen van hulp aan een persoon in nood.

Op 1 oktober 2009 werd een dokter gebeld door Eric Mika in de rue de Sondeville, in Péruwelz (Doornik). De arts stelde vast dat Christel Couplet levenloos in een zetel lag. Ze was blijkbaar al enkele uren dood.

De lijkschouwing bracht aan het licht dat het slachtoffer was gestorven door verstikking, seksueel misbruikt was, en voor haar leven had gevochten. Het was Mika die de vrouw na een avondje stappen had meegenomen naar zijn huis in Péruwelz, waar sinds 2005 ook zijn vriend Théo Assoignons woonde.

De jury motiveerde het verdict door te wijzen op het fysieke en seksuele geweld dat Mika zijn slachtoffer had doen ondergaan. Ook werd rekening gehouden met het feit dat Mika de vrouw Valium had toegediend terwijl ze dronken was en dat hij haar tijdens de feiten verstikte. Het geschreeuw van Couplet wees er volgens de jury op dat de vrouw werd verkracht, en dus niet instemde met de feiten.

Wat betreft Théo Assoignons hield de jury rekening met het feit dat hij er zich van bewust was dat het slachtoffer in gevaar verkeerde, maar dat hij haar niet heeft geholpen hoewel hij daarvoor de gelegenheid had zonder zichzelf in gevaar te moeten brengen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees