Hackersgroep Anonymous start wraakactie voor offline halen Megaupload

Hackersgroep Anonymous start wraakactie voor offline halen Megaupload

Foto: *

Het Amerikaanse gerecht heeft donderdag de sluiting bevolen van een van de grootste filesharingwebsites ter wereld, Megaupload.com. Het beschuldigt de filesharingwebsite van schending van auteursrechten. De hackersgroep Anonymous is inmiddels een wraakactie gestart.

Het hackerscollectief viel al tal van Amerikaanse overheidssites en websites van muziek- en auteursrechtenverenigingen aan. Zo kwamen onder andere de websites van het Witte Huis, het Amerikaanse ministerie van Justitie, de FBI, de RIAA (Recording Industry Association of America) en de MPAA (Motion Picture Association of America) zwaar onder druk te staan.

Ook buitenlandse websites zouden op de zwarte lijst staan. Anonymous zelf heeft het op zijn twitteraccount over de grootste aanval ooit van het collectief.

Arrestaties

Megaupload.com werd donderdagnamiddag uit de lucht gehaald en ook achttien partnersites gingen offline op gezag van het Amerikaanse gerecht dat 50 miljoen dollar in beslag nam op de rekeningen van de in Hong Kong gebaseerde firma.

Zeven verantwoordelijken en medewerkers van Megaupload.com worden vervolgd, luidde het voorts. Van die zeven werden er al vier opgepakt in Nieuw-Zeeland. Het gaat onder andere om de stichter van de website, de 37-jarige Kim Dotcom, ook gekend als Kim Schmitz en Kim Tim Jim Vestor.

De FBI en het Amerikaanse ministerie van Justitie lieten in een mededeling weten dat het gaat om 'één van de grootste zaken rond de schending van auteursrechten ooit behandeld in de VS'. Megaupload zou de muziek- en filmindustrie van meer dan 500 miljoen dollar hebben beroofd door het illegaal verspreiden van bestanden, aldus de Amerikaanse autoriteiten.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees