Oscar Freire (Katusha) wint vierde rit in Tour Down Under

Oscar Freire (Katusha) heeft vrijdag de vierde etappe in de Tour Down Under gewonnen. Na een rit over 130 km tussen Norwood en Tanunda was de Spanjaard de sterkste in een sprint van een 49-koppige leidersgroep.

 De Duitser Gerald Ciolek werd tweede en de Italiaan Daniele Bennati derde. André Greipel maakte geen deel uit van dit gezelschap en eindigde de rit op 7:45 van de ritwinnaar. De Zwitser Martin Kohler (BMC) neemt opnieuw de okergele leiderstrui over van Greipel.

Van bij de start werd er zeer nerveus gekoerst. Niemand slaagde er evenwel in uit de klauwen van de grote groep te ontsnappen. Tijdens de eerste tussensprint van de dag was André Greipel de snelste. Wat verderop, na goed 28 kilometer koers, trokken de Fransman Blel Kadri, de Australiër Jay McCarthy en de Spanjaard Ruben Perez er op uit. Zij mochten tot net iets meer dan vier minuten voor de grote groep uitrijden maar dan vonden de mannen van Lotto-Belisol het welletjes en begonnen ze aan de achterstand te knagen. Zij kregen hiervoor wat later het gezelschap van de jongens van Garmin-Barracuda.

Greipel moet lossen

Met nog 29 kilometer te rijden viel alles te herdoen. Tot men in volle finale Mengler Hill aansneed. Het tempo werd voorin verschroeiend hoog gehouden waardoor het peloton verbrokkelde. Greipel bevond zich niet in de eerste groep en zag dan al de bui hangen. Zaterdag wacht de 'koninginnenrit' met aankomst op Willunga Hill.
 
Uitslag


1. Oscar Freire (Spa/Katusha) de 130 km. in 3u08:34
2. Gerald Ciolek (Dui)
3. Daniele Bennati (Ita)
4. Edvald Boasson Hagen (Noo)
5. Michael Matthews (Aus)
6. José Joaquin Rojas (Spa)
7. Luke Roberts (Aus)
8. Kristijan Koren (Slo)
9. Sergey Lagutin (Oes)
10. Heinrich Haussler (Aus)

Klassement

1. Martin Kohler (Zwi/BMC) 15u03:34
2. Michael Matthews (Aus) op 0:02
3. Oscar Freire (Spa)
4. Gerald Ciolek (Dui) o:06
5. Simon Gerrans (Aus) 0:08
 

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.