Bas Luyten kondigde mail al in augustus aan

Volgens Vlaams parlementslid Kris Van Dyck (N-VA) moet naar Bas Luyten gekeken worden voor het lekken van de mail die Philippe Muyters in verlegenheid brengt. Luyten had de mail haast aangekondigd in Humo.

Luyten is de voormalige N-VA-medewerker en ex-voorzitter van Jong N-VA die door zijn drugsproblemen en nadien ook door zijn betrokkenheid bij een drugszaak met ex-senator Kim Geybels in Thailand ’persona non grata’ is geworden bij de partij.

In de bewuste e-mail staan vier namen vermeld, zegt Van Dyck: die van hemzelf, van een van zijn medewerkers, van een medewerker van Muyters en van Bas Luyten.

'Het vreemde is dat wanneer gisteren gevraagd wordt naar een mail waarin ’drie namen’ voorkomen, die vierde naam niet gemeld wordt. Ik denk dat ik weet waar de klepel hangt', wees Van Dyck met een beschuldigende vinger naar Luyten.

Luyten had in een interview in augustus al aangekondigd dat hij bewijzen had tegen Muyters.

In Humo zei Luyten: 'Wat ik ook doe, mensen zullen altijd vermoeden dat ik wraak wil nemen. Niet ten onrechte. Ik pik het niet dat Bart De Wever verklaart dat wij 'niet passen binnen de normen en waarden van onze partij'. Als Philippe Muyters in 2010 de begrotingscijfers opsmukt en in het Vlaams Parlement staat te liegen - ik heb de bewijzen op papier - moet ik dan mijn mond houden?"

Van Dyck benadrukt nu dat minister Muyters geen fouten gemaakt heeft en het bewuste monitoringrapport zoals beloofd wel degelijk aan het parlement heeft overgemaakt. De vermelding ’Is gelogen’ in de mail wijst volgens Van Dyck niet op een fout van Muyters, maar op een van zijn medewerkers. 'De minister heeft gedaan wat hij gezegd heeft.'

Foutjes door kabinetsmedewerkers zijn voor Van Dyck 'verklaarbaar' door de hoge werkdruk op de kabinetten. Omdat Muyters, die bevoegd is voor Financiën, Begroting, Werk, Ruimtelijke Ordening en Sport, slechts enkele medewerkers per bevoegdheid heeft, worden sneller fouten gemaakt, aldus Van Dyck.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees