Vakantie

Vakantiegevoel begint pas na twee dagen

Vakantiegevoel begint pas na twee dagen

Foto: Shutterstock

De meeste reizigers komen niet ontspannen aan op hun bestemming. Het duurt gemiddeld 21 uren en 31 minuten voordat ze zich rustig voelen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse site HomeAway.co.uk waaraan 2.000 mensen meewerkten.

Algemeen wordt aangenomen dat het vakantiegevoel begint zodra je in het vliegtuig, de trein of je auto stapt. Maar dat blijkt toch niet te kloppen. Het lichaam van de meeste vakantiegangers doet er twee dagen over om te bekomen van een lange reistocht. Daarnaast zorgen koffers uitpakken en administratieve zaken voor stress.

Tijdens de tweede dag van je reis ervaar je eindelijk het vakantiegevoel. Helaas is dat niet lang aanwezig, want op de derde dag maken de meeste toeristen zich alweer zorgen over de terugreis. Bovendien kunnen de vreemde taal, het budget en een gebrek aan privacy stress veroorzaken. Koppels met kinderen maken zich dan weer vaak zorgen over hun ruziënde kroost.

“Mensen zijn zo druk bezig om hun reis in goede banen te leiden dat ze vergeten dat ze op vakantie zijn”, aldus Marie Chenailler van HomeAway.co.uk. “Meer hulp krijgen van de partner en de kinderen hun ding laten doen, zouden ervoor kunnen zorgen dat het ontspannen gevoel vroeger begint”.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees