Pascal Smet: 'Mensen die hun werk doen, zijn geen smeerlappen'

Pascal Smet: 'Mensen die hun werk doen, zijn geen smeerlappen'

Foto: ©PIETER JAN VANSTOCKSTRAETEN

Volgens Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) zijn "mensen die hun werk doen geen smeerlappen".

Daarmee reageert hij op de uitgelekte mail van het kabinet-Muyters waarin sprake is van "die smeerlappen van Onderwijs". Smet zei dat voor aanvang van de Vlaamse ministerraad.

Donderdagavond nog werd Pascal Smet door viceminister-president Geert Bourgeois van N-VA gebeld om zich ook in naam van Philippe Muyters te excuseren en de uitleg te geven bij de mail.

SP.A: 'Muyters moet snel bewijzen dat hij niet gelogen heeft'

 "Minister Muyters moet zo snel mogelijk in het Vlaams Parlement bewijzen dat hij inderdaad niet gelogen heeft. Als hij zegt dat hij het parlement niet heeft voorgelogen, willen we daar graag de bewijzen van zien. En als zou blijken dat hij toch gelogen heeft, is er een groot probleem", dat zegt Bart Van Malderen, fractieleider van sp.a in het Vlaams Parlement.

Van Malderen wil ook dat Muyters alvast "orde op zaken stelt" op zijn kabinet. "De opeenvolging van de mails en het taalgebruik in de mails bewijzen dat er een probleem is met het personeel op het kabinet van de minister", aldus Van Malderen.

"De toon waarop in de mailgesproken wordt over het kabinet Onderwijs (’die smeerlappen van Onderwijs’, nvdr) is beledigend en komt bij het personeel zwaar aan", zegt de sp.a-fractieleider nog. "De minister moet orde op zaken stellen. Er zijn nu genoeg van dit soort incidenten geweest", besluit Van Malderen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees