'Miscast van N-VA'

'Miscast van N-VA'

Carl Devos Foto: Lieven Van Assche

Politicoloog Carl Devos wil niet gezegd hebben dat Muyters onbekwaam is, maar noemt de loopbaan van de Vlaamse minister 'tot nu toe geen succes'. 'Achteraf gezien was Muyters misschien toch een miscast van N-VA'.

'Het is duidelijk dat Muyters politiek verzwakt is, en dat verklaart ook waarom er over hem nu een aantal dingen verschijnen', lichtte Devos toe in 'Tomas staat op' op Studio Brussel.

'Aan de ene kant kan je zeggen dat er nogal hard wordt gezocht naar dingen om Muyters te beschadigen, maar aan de andere kant heeft hij ook gewoon fouten gemaakt. Als er van fouten van hemzelf of zijn kabinet geen sprake was geweest, dan was er ook geen reden geweest om dat te gebruiken in een aanval.'

'Zeggen dat hij onbekwaam is, gaat misschien wel ver, maar je kunt toch wel zeggen dat de loopbaan van minister Muyters tot nu toe geen succes was, en dat het achteraf gezien misschien toch een miscast was van N-VA', klinkt het.

'Wat in die mail staat is compleet onaanvaardbaar'

Dat er ook kritiek komt op het feit dat de Vlaamse minister op allerlei manieren getackeld wordt, begrijpt Devos, maar als 'oppositie en pers dergelijke mails niet kritisch zouden bestuderen, schakel je een stuk van de democratische controle uit'.

Bovendien is 'wat in die uitgelekte mail staat compleet onaanvaardbaar'. 'Dat is het soort taalgebruik dat je op een kabinet niet mag hanteren, zelfs niet in interne mails, want die bestaan blijkbaar niet.'

'Als het waar is dat Muyters het parlement bewust heeft voorgelogen over de begroting van 2009, dan is zijn positie helemaal onhoudbaar. 'Als de aanvallen verder blijven duren en er ook objectief bewezen kan worden dat hij fouten heeft gemaakt, dan beschadigt hij N-VA', die dat in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober kan missen als kiespijn, 'en moet hij weg', klonk het nog.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees