Mode

Werknemers dienen klacht in tegen modeketen Forever 21

Werknemers dienen klacht in tegen modeketen Forever 21

Foto: Photonews

Vijf werknemers van de Amerikaanse confectieketen Forever 21 leggen in San Francisco klacht neer tegen hun werkgever. De vrouwen claimen dat zij op regelmatige basis hun lunchpauzes moesten overslaan en dat hun handtassen 's avonds ná hun diensturen nog op diefstal gecontroleerd moesten worden.

De vijf vrouwen - één van hen is een voormalige werknemer, de andere vier zijn nog steeds in dienst - beweren dat zij heel vaak tijdens de lunchpauzes in de winkel moeste blijven, terwijl ze ook vaak 's avonds na het klokken moesten nablijven omdat hun handtassen dan nog op diefstal moesten worden gecontroleerd. Omdat de werknemers officieel niet meer aan het werk zijn op dat moment, noemen ze de praktijken nu 'onbetaalde werkuren'. 

De Amerikaanse kledingketen reageerde ondertussen zelf op de aantijgingen via e-mail en benadrukt dat de tassencontroles wel degelijk deel uitmaken van het preventiebeleid van het bedrijf, al moeten die dan normaliter vóor het einde van de officiële werkdag plaatsvinden.

Hoewel de tassencontrole in normale omstandigheden maar enkele minuten zou mogen duren, is de klacht tegen Forever 21 niet de enige in zijn soort. In 2010 dienden maar liefst 6700 werknemers van het Amerikaanse modehuis Ralph Lauren klacht in. De minuten tijdverlies tijdens lunchpauzes en na de officiële werkuren, kostten het bedrijf toen maar liefst 4 miljoen dollar. 

Ook voor Forever 21 is de aanklacht niet de eerste gerechtelijke aanvaring. In het verleden legden al meer dan 50 ontwerpers en modemerken - waaronder Gwen Stefani en Diane von Furstenberg - klacht neer tegen de confectieketen wegens kopieergedrag en namaak. 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees