Leider Al Qaeda gedood bij aanval met drone in Pakistan

Bij een aanval van een Amerikaanse drone in Pakistan is volgens mediaberichten een vermoedelijke leider van Al Qaeda gedood. Het gaat om Aslam Awan, meldden Fox News en The New York Times vrijdag onder aanhaling van officiële bronnen. De Pakistaan zou zich met de planning van aanslagen op westerse instellingen hebben bezighouden. De geheime dienst was hem al geruime tijd op het spoor, aldus CNN.

Het onbemande toestel had op 10 januari een raket afgevuurd naar een terrein in de omgeving van de stad Miransha in de provincie Noord-Waziristan. Daarbij kwamen naast Awan vier andere vermoedelijke extremisten om het leven. Het stamgebied Noord-Waziristan aan de grens met Afghanistan wordt beschouwd als een toevluchtsoord van de radicaalislamitische taliban en Al Qaedaterroristen.

De Verenigde Staten hadden het gebruik van onbemande vliegtuigjes bijna twee maanden opgeschort, nadat in november bij een NAVO-luchtaanval in het grensgebied met Afghanistan per vergissing 24 Pakistaanse soldaten werden gedood.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees