Mode

Modehuis Prada opent museum voor 24 uur

Modehuis Prada opent museum voor 24 uur

Foto: www.24hoursmuseum.com

Het Italiaanse modehuis Prada stelt in samenwerking met Francesco Vezzoli en AMO - de denktank van architect Rem Koolhaas - het '24h Museum' voor. Het museum opent op 24 januari voor een etmaal de deuren in Parijs en toont een mix van mode, visuele kunst, film en theater waarin diva's en vrouwelijkheid centraal staan.

De expo vindt plaats in het historische Palais d'Iéna en bestaat uit drie secties, op hun beurt geïnspireerd op de verschillende zalen in een traditioneel museum. In deze drie secties - historisch, hedendaags en vergeten kunsten - creëert het bureau AMO van de beroemde, Nederlandse architect Rem Koolhaas een tijdelijke expo, waarin een mix van film, visual arts, theater en muziek wordt getoond. Centraal staat een gigantische, metalen kooi waarin werk van de Italiaanse kunstenaar Francesco Vezzoli wordt opgezet.

Kunst, diva's, seks, fantasie, mode en decadentie vormen de kernwoorden van de tijdelijke tentoonstelling. Vezzoli kondigde naast kitscherige standbeelden van moderne vrouwen ook een Twittergesprek aan tussen zichzelf en een 'geheime' diva, die hij als 'beroemder dan Lady Gaga' omschrijft. 

Francesco Vezzoli is een Italiaans kunstenaar die eerder opvallende projecten op poten zette. Zo maakte hij ooit een vreemdsoortige herwerking van de pornografische film 'Caligula' met Helen Mirren en Benicio del Toro en liet hij Roman Polanski een spotje regisseren voor een onbestaand parfum, waarin actrices Natalie Portman en Michelle Williams worstelden. De architect Rem Koolhaas werkte op zijn beurt al eerder samen met het Italiaanse modehuis Prada; zo ontwierp zijn bureau de beroemde winkel van het label in New York.

Het '24h Museum' opent op 24 januari met een diner voor genodigden, waarna het historische gebouw in een exclusieve nachtclub zal worden getransformeerd. Op 25 januari is het museum open voor publiek, tot half negen 's avonds. Meer informatie vindt u op de website van het museum. 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees