Mode

Emma Gelaude, styliste & personal shopper, helpt je van al je stijlproblemen af.

SOS Styling. 'Hoe laat ik mijn benen langer lijken?'

Wie van rokjes houdt, haalt best een kort exemplaar uit de kast want, hoe hoger de zoom, hoe langer de benen. Foto: *

Niet iedereen is gezegend met de benen van een supermodel. Toch kan je dankzij een slimme styling en enkele trucjes flink wat centimeters winnen.

Emma Gelaude is styliste & personal shopper en voortaan ook jouw rechtstreekse hulplijn voor styling-en modetips. Zit je met een probleem rond kledij, accessoires, combinaties of shoppen? Wekelijks krijg je als lezer van Nieuwsblad.be concreet advies van Emma in de nieuwe rubriek S.O.S Styling. Zit jij ook met een stijlvraag? Stel je vraag via sosstyling@nieuwsblad.be.

Vraag van de week:
Hoe laat ik mijn benen langer lijken?
(Jana, 31 jaar)

Hoe langer je bent, hoe slanker je lijkt. Lengte creëren is dan ook een van de belangrijkste doelstellingen bij het samenstellen van een outfit. Hoe doe je dat het makkelijkst? Het antwoord is eenvoudig: met hoge hakken.

In de winter zijn hoge laarzen in combinatie met een panty in dezelfde kleur aangewezen, in de zomer versterken pumps met open teen en diep uitgesneden wreef de illusie van een lang been. Blijf uit de buurt van pumps met enkelbandjes, die gaan het been 'visueel' breken, waardoor het meteen korter lijkt.

Wie van rokjes houdt, haalt best een kort exemplaar uit de kast want, hoe hoger de zoom, hoe langer de benen. Combineer met stevige, donkere nylonkousen voor extra afslankend effect. Een knie- of enkellange legging gaat het been alweer 'visueel' breken en is dus uit den boze.

Leg de nadruk op je taille, ook daardoor gaan je benen langer lijken. Experimenteer hiervoor met een hoge wijd uitlopende jeans of kokerrok met hoge taille.

Een andere oplossing is bovenstukken te dragen met volume zoals een blouse met pofmouwen of een jurkje met een A-lijn, door dit onevenwicht ogen je benen automatisch slanker. 

Zit jij ook met een stijlvraag? Stel je vraag via sosstyling@nieuwsblad.be.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees