Geladen duel Robertson-Trump in halve finales Masters snooker

Geladen duel Robertson-Trump in halve finales Masters snooker

Neils Robertson Foto: Photonews

Neil Robertson heeft zich vrijdag in het Alexandra Palace van Londen voor de halve finales van het Masters snookertoernooi geplaatst. De 29-jarige Australiër schakelde ’s werelds nummer twee, de Welshman Mark Williams, met 6-4 uit.

Williams won het toernooi in 1998 en 2003 en was in 2002 runner-up. Robertson schaart zich voor het eerst bij de laatste vier. In de halve finales (best of 11) neemt de wereldkampioen van 2010 het zaterdag op tegen de Engelsman Judd Trump, die donderdag zijn landgenoot Ronnie O’Sullivan met 6-2 uit het toernooi wipte.

Trump en Robertson stonden in december ook in het UK Championship in de halve finales tegenover elkaar. Op weg naar de titel won Trump met 9-7. Robertson, net als Trump een snelle en aanvallende speler, aarzelde toen niet om het spel te vertragen en er een tactisch steekspel van te maken.

'Je bent gewaarschuwd: het zal niet vooruit gaan'

'En ook nu zal ik safety’s gaan spelen, als dat nodig is', verklaarde Robertson. 'Je bent gewaarschuwd Judd, het zal niet vooruitgaan. Neen, ik speel zelf ook het liefst offensief. Maar als het daarmee niet lukt, moet je iets anders proberen. Ik denk dat dat de fout is die O’Sullivan donderdag maakte. Hij wou gewoon niet de arena verlaten als de speler die het spel vertraagde. ’The Rocket’ had daar een imagoprobleem.'

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.