Record zeilmeisje Laura Dekker niet in Guinness-boek

Laura Dekker bij haar vertrek . Foto: pol de wilde-corelio

De 16-jarige Laura Dekker komt dit weekeinde op Sint Maarten aan, maar zij komt niet in het Guinness Book of Records als jongste solozeiler rond de wereld. Dat heeft een woordvoerster van Guinness World Records in Londen vrijdag gezegd naar aanleiding van een bericht van Radio Nederland Wereldomroep. De organisatie accepteert sinds oktober 2009 niet meer de categorie jongste.

Guinness World Records heeft daartoe besloten omdat zij minderjarigen niet wil aanmoedigen tot het doen van recordpogingen die zij niet geschikt vindt.

De organisatie werkt inzake zeilrecordpogingen samen met de World Sailing Speed Record Council (WSSRC). Deze erkent geen categorieën als jongste of oudste of gehandicapte en houdt zich alleen bezig met snelheidspogingen en -records.

De laatste persoon die door Guinness World Records werd uitgeroepen tot jongste solozeiler om de wereld, was de Brit Michael Perham. Hij vestigde zijn record tussen 15 november 2008 en 27 augustus 2009. Perham was 16 jaar toen hij vertrok en 17 jaar toen hij weer terug was. 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees