Bart De Wever: 'Dit was onder de gordel'

Bart De Wever: 'Dit was onder de gordel'

Foto: photo news

Als een kip in een kippenhok gewond is, dan pikken alle kippen nog wat harder in op het gewonde dier. Dat is volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever wat er nu gebeurt met zijn minister Philippe Muyters. 'Maar op zijn beleid valt niets aan te merken.'

Bart De Wever noemt de jongste aanval op zijn minister 'slagen onder de gordel'. Men komt af met een mail van twee jaar geleden rond een zaak waar Philippe Muyters volkomen recht in zijn schoenen staat. Had Muyters toen echt gelogen, dan had het parlement dat toen ook ontdekt en aan de kaak gesteld, zegt De Wever. Maar dat is niet gebeurd, omdat Muyters ook niet gelogen heeft.

Maar twee jaar later duikt de mail plots op, 'op het slechtst denkbare moment' aldus De Wever in Terzake.

Toevallig is dat niet. Muyters was al gewond na een incident eerder deze week en een motie van wantrouwen door de oppositie. En zo gaat dat dan in de politiek, zegt De Wever.

'Philippe had een uitstekende reputatie in het bedrijfsleven. maar nu is hij gewond en komen ze af. Zoals kippen in een kippenhok die een gewonde kip zien. Op een gewonde kip blijven de andere pikken.' Tot ze dood is? 'Dat gaat men proberen.'

'Zo gaat dat in de politiek. Als men ziet dat iets u emotioneel raakt, dan gaat men ermee door.'

Volgens De Wever wordt Muyters nu achtervolgd met allerlei kleinigheden en akkefietjes. Maar op zijn beleid valt niets aan te merken. En dat zou toch het belangrijkste moeten zijn.

Maar 'men' blijft hem zoeken, zei De Wever. En voor die 'men' wijst hij naar Lode Vereeck van LDD. Hij zou de mail die via Bas Luyten zou zijn uitgelekt, hebben doorgespeeld aan journalisten van De Morgen.

 

 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees