Bayern München vernederd door Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach is na 3-1-winst tegen Bayern München genaderd tot op één punt van de leider uit Beieren. Bjid e thuispoeg stond kapitein Filip Daems 90 minuten op het veld, bij de bezoekers moest Daniel Van Buyten geblesseerd naar de kant.

Gladbach en Bayern mochten de Bundeliga op gang trappen na een korte winterslaap. Igor De Camargo maakte in de heenmatch nog de enige treffer, maar moest genoegen nemen met een invalbeurt acht minuten voor tijd. Borussia-trainer Favre gaf het vertrouwen aan het duo dat het tijdens zijn afwezigheid goed deed: Reus en Hanke. Dante (ex-Standard) was geschorst.

Reus bedankte voor het vertrouwen met de openingstreffer, al profiteerde hij van een flater van Manuel Neuer. De nummer één bij de Mannschaft leverde de bal lullig in bij Reus, die hem vanop 25?meter in het lege doel trapte. Neuer was in de heenmatch al in de fout gegaan bij de treffer van Igor De Camargo. Na 41?minuten maakte Patrick Hermann er 2-0 van. Gladbach speelde goed georganiseerd, Bayern maakte te weinig tempo. Na 71?minuten scoorde Hermann de 3-0 na een perfecte counter. Reus zorgde dit keer voor de assist. Kort nadien moest Van Buyten naar de kant na een sliding. Reus belandde daarbij op de voet van de Rode Duivel.

De tegentreffer van Schweinsteiger (76’) en het slotoffensief van Bayern kwamen echter te laat.


 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.