Shaun Murphy houdt Mark Selby uit halve finales Masters snooker

De 29-jarige Engelsman Shaun Murphy heeft zich vrijdag in het Alexandra Palace van Londen voor de halve finales van het Masters snooker geplaatst. De wereldkampioen van 2005 schakelde zijn landgenoot Mark Selby, nummer een op de wereldranglijst, met 6-2 uit.

Selby won het eerste spelletje, maar zag Murphy dan tot 5-1 uitlopen. In het zevende frame leek Selby naar een 147 maximum op weg, maar op de laatste rode bal liep het mis. Met 112 liet Selby wel de duizendste century van het seizoen optekenen. Het was meteen ook het laatste wapenfeit voor de toernooiwinnaar van 2008 en 2010 en runner-up van 2009.

Murphy staat voor het eerst in de halve finales (best of 11). Daarin neemt hij het zaterdag op tegen de Schotse wereldkampioen John Higgins, die donderdag zijn landgenoot Graeme Dott met 6-3 uit het toernooi wipte. In de tweede halve finale staat vicewereldkampioen en UK Championship-winnaar Judd Trump tegenover de Australiër Neil Robertson. Higgins is de enige ex-winnaar bij de laatste vier. Hij won het toernooi in 1999 en 2006.

De finale wordt zondag naar een best of 19 gespeeld.


 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.