Mode

TIP. De kleurrijke 'Foulard' capsulecollectie van Marni

Naar jaarlijkse traditie lanceert het Italiaanse modehuis Marni een capsulecollectie, naast de reguliere lente- en zomercollecties. Creatief directeur Consuelo Castiglioni inspireerde de 'Summer Edition' van 2012 op de grafische en kleurrijke elementen van de sjaaltjes die sinds jaar en dag het straatbeeld sieren.

Het resultaat is de 'Marni Foulard Summer 2012'-collectie. Een capsulecollectie - een beperkte collectie waarvan zowat alle onderdelen met elkaar gecombineerd kunnen worden -die barst van zomers aandoende prints en kleurencombinaties.

Jurkjes, rokken, tops, broeken en accessoires werden voor de gelegenheid van geometrische prints, ruiten, lijnen en frisse kleurencombinaties voorzien. De collectie is een prototype van stijlvolle colourblocking - een trend die meer en meer een blijver lijkt te worden, ook dit jaar -, en doet ongetwijfeld ook aan puzzels, collages en andere kleurrijke samenraapsels denken.

De collectie doet mode- en kleurliefhebbers ongetwijfeld watertanden en is misschien wel een fijne voorbode van de collectie die het modehuis in maart van dit jaar voor de Zweedse kledingketen H&M lanceert. 

De capsulecollectie 'Marni Foulard Summer 2012' is onder andere via de website van Marni beschikbaar.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees