IJzersterke Clijsters overklast Wozniacki

Kim Clijsters heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Australian Open. Onze landgenote klopte Caroline Wozniacki, de nummer één van de wereld, in haar kwartfinale in twee sets: 6-3, 7-6. In de halve finale neemt ze het op tegen Victoria Azarenka, de nummer drie van de wereld.

Clijsters begon als een wervelwind aan het eerste game. Met krachtige slagen overpowerde ze Wozniacki meteen op haar eigen opslag. Van de enkelblessure was weinig te merken. Clijsters ging dan ook meteen door de service van de Deense nummer één van de wereld. Helaas kon ze datzelfde niveau niet doorzetten in het tweede game. Wozniacki zorgde voor de rebreak.

Maar de Limburgse liet zich niet van de wijs brengen en profiteerde van het afwachtende spel van de Deense om opnieuw te breaken. Dit keer behield Clijsters wel haar eigen opslag en was de eerste kloof een feit. De Belgische dartelde als vanouds over de court, maakte knappe punten en liet Wozniacki soms sterren zien. Met een beetje hulp van de netband snelde ze naar 5-2. Ze versierde ook een setpunt op de eigen opslag, maar de machine sputterde even. Wozniacki werkte de setbal weg en pakte tot verbazing van Kim de game: 5-3. In een felbevochten opslaggame van Wozniacki kreeg Clijsters opnieuw heel wat setpunten. Wozniacki werkte er drie weg, maar moest na een lange rally buigen bij het vierde: 6-3.

Spanning in tweede set

Ook in het begin van de tweede set kreeg het publiek in de Rod Laver Arena de allerbeste Clijsters te zien. Kim poeierde Wozniacki met momenten van het kastje naar de muur en liep meteen uit tot 3-1. Maar Wozniacki gaf zich niet zomaar gewonnen. De nummer één van de wereld krikte haar niveau terug op en ging zelfs met een blanco spel door de opslag van Clijsters. De opflakkering van de Deense was echter van korte duur. Clijsters plaatste een tussensprintje en stoomde door naar 5-2.

De wedstrijd leek gespeeld toen onze landgenote bij 5-3 mocht serveren voor de wedstrijd. Wozniacki toonde mentale weerbaarheid en ging door de opslag van Clijsters. Die maakte ook in het volgende game enkele onnodige fouten en plots stond het 5-5. In twee spannende games kon het alle kanten op. Uitendelijk haalden beide speelsters hun service game binnen: tiebreak. Clijsters en Wozniacki hielden elkaar in evenwicht tot 4-4. Clijsters zorgde voor de mini-break en benutte het eerste matchpunt.

Halve finale tegen Azarenka

In de halve finale wacht Victoria Azarenka. De Wit-Russische nummer drie van de wereld had het niet onder de markt met de Agnieszka Radwanska maar knokte zich in drie sets voorbij de Poolse: 6-7, 6-0 en 6-2. In de onderlinge confrontaties met Azarenka leidt Clijsters met 4-2. De 22-jarige Wit-Russin won wel het jongste duel. Eind maart van vorig jaar versloeg ze Clijsters in de kwartfinales in Miami met tweemaal 6-3. Eerder in 2011 had Clijsters in de kwartfinales in Sydney wel vlot met 6-3 en 6-2 gewonnen.
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.