Clijsters: 'Dankzij de magische handen van Sam'

Kim Clijsters reageerde uiteraard erg tevreden na haar overwinning (6-3, 7-6) tegen Caroline Wozniacki in de kwartfinale van de Australian Open. 'Ik ben blij dat het niet tot een derde set gekomen is. Het is hier zo warm', pufte Clijsters.

Clijsters had de match echter nog veel sneller kunnen beslissen. Bij 6-3, 5-2 serveerde ze voor de wedstrijd, maar ze faalde en liet de Deense opnieuw in de wedstrijd komen.  'Ik had echt hard moeten werken om 5-2 voor te staan. Caroline speelde erg sterk en ze is een echte vechter. Op dat moment veranderde ze plots van tactiek. Ze begon agressiever te spelen. Ik stond niet op de juiste plaats. Ik moet op de baseline staan en niet twee meter daarachter', verklaarde Clijsters haar dipje.

'Maar ik ben blij dat het goed is afgelopen en het uiteindelijk niet tot een derde set is gekomen. Het is hier zo warm', lachte Kim.

Geen last van enkelblessure

Clijsters leek tijdens de wedstrijd geen last te hebben van de enkelblessure die ze opliep in de achtste finale tegen Na Li. Ze dankte hiervoor haar osteopaat Sam Verslegers. 'Dit zijn de momenten waarop ik hem het hardst nodig heb. Het is fantastisch dat hij erbij is en zijn 'magische handen' het werk laat doen. Ik ben vaak kwaad op hem tijdens het tussenseizoen omdat hij me zo hard laat trainen, maar uiteindelijk maakt hij van mij een betere speelster. Dat loont in matchen zoals vandaag', aldus een gelukkige Clijsters.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden