De grote modehuizen leken tijdens de modeweken op dezelfde lijn te zitten: zowel Chanel, Louis Vuitton als Prada zagen het zacht. Na de hevige colourblocks van de afgelopen seizoen krijgen we zachte kleuren in combinatie met een elegant, vrouwelijk silhouet. Een beetje dromerig ook, alsof we de kleurtjes van onze favoriete ijssmaken nu ook in onze kleerkast mogen hangen. Vooral pistache blijkt populair, want het was vooral deze kleur die opviel tijdens de verschillende defilés en die nu al uitgeroepen wordt tot de trendkleur van het volgend seizoen. Wie bij de nieuwe collecties in de grote ketens kijkt, ziet dat men het zachte groen al aarzelend begint op te pikken.

Het zal een beetje wennen zijn, zoveel suikerzoete elementen. Maar eigenlijk zijn ze net heel makkelijk te combineren en geven ze je een instant lentegevoel. Zo kan je pistachegroen perfect combineren met zwarte of donkerblauwe items die in je kast hangen, maar ook met felle kleuren zoals paars of oranje. Lichtgeel laat zich matchen met wit, lichtblauw gaat dan weer prima bij bordeaux. De combinatie van verschillende pastelkleuren werkt ook, maar oogt wel meteen heel onschuldig en lieflijk.

Wij zijn vooral fan van de pastel plissérokken die Prada toonde op de catwalk: deze plooirokken laten zich vrouwelijk combineren met een blouse, maar ook nonchalant met een sweater. Verder voorspellen we dat ook de lichtroze blouse een grote hit wordt deze zomer - iets rustig naar uit te kijken, dus.

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees