Voorlopig geen verhoren gepland in zaak-Wellens

Voorlopig geen verhoren gepland in zaak-Wellens

Foto: BELGA

In het onderzoek naar mogelijke inbreuken op de hormonenwetgeving waarbij woensdag huiszoekingen plaatsvonden bij onder meer veldrijder Bart Wellens, zijn nog geen verhoren gebeurd en is daar voorlopig ook nog geen opdracht toe gegeven door de onderzoeksrechter. Dat zegt het parket van Turnhout donderdag. Bij de huiszoekingen is wel materiaal in beslag genomen, maar details wil het parket daarover niet kwijt.

 'Samen met de onderzoeksrechter willen we benadrukken dat de huiszoekingen plaatsvonden na klachten over inbreuken op de hormonenwetgeving. Het onderzoek dient om uit te maken of die klachten bevestigd of weerlegd kunnen worden', zegt parketwoordvoerster Inge Delissen. 'Er is op dit moment zeker nog geen sprake van bewezen feiten. Er zijn dus ook geen arrestaties, aanhoudingen of voorleidingen gebeurd.'

Het parket bevestigt wel dat er huiszoekingen plaatsvonden bij Bart Wellens en Luc Van den Broeck, een leverancier van voedingssupplementen. Volgens De Standaard en Het Nieuwsblad kregen ook de broer van Bart, Geert Wellens, en Belgisch kampioen bij de elite zonder contract, Kevin Cant, speurders over de vloer. Het onderzoek zou vooral draaien rond Van den Broeck.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.