'Slimste Turk' verliest tijdelijk schepenbevoegdheden

'Slimste Turk' verliest tijdelijk schepenbevoegdheden

Selahattin Koçak Foto: Website stad Beringen

De Turkse SP.A-schepenen van Beringen Selahattin Koçak en Ahmet Koç verliezen voor een maand hun bevoegdheden omdat ze erg vaak afwezig waren op de gemeenteraad en andere verplichtingen. Dat meldt TV-Limburg.

In Beringen vormt de CD&V van burgemeester Mondelaers een coalitie met de SP.A, die onder meer de schepenen van Turkse origine Koç en Koçak heeft afgevaardigd. Die laatste verwierf in heel Vlaanderen bekendheid door zijn deelname aan 'De Slimste Mens', wat hem de bijnaam 'De Slimste Turk' opleverde.

'Maar we krijgen hem hier alleen te zien als hij op tv of in de krant komt', zegt burgemeester Mondelaers. 'Ik heb de afwezigheden op de gemeenteraad en commissies eens overlopen, en dan komen beide heren aan 40 procent. Ook naar hun zitdagen of bij de administratieve diensten komen ze zelden of nooit. Vandaar mijn voorstel om hun bevoegdheden af te nemen.'

Omdat ook de andere SP.A-schepenen in Beringen ongelukkig waren met de gang van zaken, werd nu dus beslist dat beide heren een maand lang hun bevoegdheden verliezen. Volgens regionale tv-zender TV Limburg gaat hun sanctie in op 1 februari. Daarmee wordt dus een Salomonsoordeel geveld, dat de coalitie in Beringen nog tot de volgende verkiezingen in het zadel moet houden.
 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees