Celebs

Story met Phaedra Hoste blijft in rekken

Story met Phaedra Hoste blijft in rekken

Foto: BELGA

Het weekblad 'Story' moet niet uit de rekken genomen worden, zoals Phaedra Hoste had geëist. Dat heeft de Brusselse handelsrechter beslist.

Phaedra Hoste had woensdag een rechtszaak in kort geding aangepannen tegen het weekblad, maar de Brusselse rechtbank van koophandel geeft haar geen gelijk.

Hoste wou dat de editie van Story die momenteel in de winkel ligt uit de handel wordt gehaald. In het weekblad staat een vijf bladzijden tellend artikel over Hoste en Glenn Janssens, de ex-partner van Ilse De Meulemeester en de ceo van verkeerssignalisatiebedrijf Group Janssens. Hoste en Janssens waren op vrijdag 13 januari samen te zien bij de opening van een Maserati-garage in Gent.

Phaedra Hoste vond dat er in de publicatie leugens en roddels stonden en eiste een publicatieverbod. De rechter stelde echter vast dat zij niet ontkende dat ze met Glenn Janssens gezien was. Tegen de conclusies die Story daaruit trok, kon de rechter enkel een publicatieverbod uitspreken als ze lichtzinnig of kwaadwillig waren. Daarnaast merkte de rechtbank op dat Hoste in het verleden al herhaaldelijk met haar relatieperikelen in de pers was geweest. 'Zij kon het risico dat ze liep perfect inschatten', aldus de rechter, die geen reden zag om Story te verbieden.

'Mevrouw Hoste heeft voldoende mogelijkheden om ten gronde een schadevergoeding te eisen en heeft in de pers voldoende kans gekregen om haar ongenoegen over het artikel te uiten', zei de voorzitter nog.

Het is niet uitgesloten dat Phaedra Hoste een schadeclaim indient bij de burgerrechtbank, en een recht van antwoord eist.
 

Verbaasd

Story had eerder deze week al laten weten dat het zich niet zou neerleggen bij de klacht. 'Het is totaal onbegrijpelijk wat Hoste doet', reageerde hoofdredacteur Frederik De Swaef 'totaal verbaasd'.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees