Speciale eenheden federale politie oefenen in Brussels justitiepaleis

BRUSSEL - De speciale eenheden van de federale politie hebben vrijdagmiddag een oefening gehouden in het Brusselse justitiepaleis. De oefening maakte deel uit van de opleiding die de nieuwe rekruten de voorbije weken kregen. Ze bestond uit de overbrenging en bewaking van een gevaarlijke gedetineerde voor de behandeling van zijn proces op het hof van beroep.

De gedetineerde in kwestie was uiteraard geen echte crimineel maar een acteur, net als zijn advocaat en een tweede verdachte. Voor het parket-generaal trad wel advocaat-generaal Ruys op, terwijl het hof gevormd werd door de voorzitter van het hof van beroep, Antoon Boyen, en twee andere raadsheren.

De acteur die de rol van de gedetineerde vertolkte, moest zich zo lastig mogelijk opstellen, zowel in de zittingszaal als tijdens zijn transport doorheen het justitiepaleis. Daarbij dook nog een tweede acteur op die de broer van de gedetineerde speelde. Ook hij moest voor de nodige problemen zorgen.

Het proces in het justitiepaleis was slechts het eerste deel van de oefening. In de loop van de namiddag werden de rekruten van de speciale eenheden op een afgesloten terrein nog geconfronteerd met een aantal crisissituaties die zich bij gevangenentransporten kunnen voordoen.

Volgens de persdienst van de federale politie is de hele oefening goed verlopen en zijn alle rekruten geslaagd in hun opleiding.
 

Corrigeer

MEER NIEUWS