Evi Van Acker pakt brons op WB zeilen in Miami

Evi Van Acker pakt brons op WB zeilen in Miami

Evi Van Acker Foto: AFP

Zeilster Evi Van Acker heeft zaterdag na afloop van de medalrace de bronzen medaille veroverd in de Laser Radial-klasse op de Wereldbeker zeilen in het Amerikaanse Miami.

De 26-jarige Oost-Vlaamse was voor de start van de medaillerace al zeker van een plaats in de top drie en legde op de slotdag de Nederlandse wereldkampioene Marit Bouwmeester in de strijd om de tweede plaats het vuur nog aan de schenen. Vicewereldkampioene Van Acker werd met acht punten uiteindelijk nog vierde in de medalrace, maar had met een totaal van 53 punten drie eenheden te veel om de tweede plaats van de Nederlandse af te snoepen.

De overwinning van de Chinese Lijia Xu (42 punten) kwam in de slotrace niet meer in gevaar.
In de Laser-klasse eindigde Wannes Van Laer met 112 punten op de 19e plaats, Lander Balcaen werd met 175 punten 33e, terwijl Sam Vandormael met 151 punten vrede moest nemen met de 49e plaats. De overwinning ging naar de Brit Paul Goodison (24 punten).
De volgende Wereldbekermanche staat pas op 31 maart in het Spaanse Palma de Mallorca op het programma.

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.