Transfer Nabil Dirar naar Monaco eindelijk afgerond

Transfer Nabil Dirar naar Monaco eindelijk afgerond

Nabil Dirar Foto: Photonews

De transfer van Nabil Dirar naar Monaco is na moeizame onderhandelingen eindelijk afgerond. De Franse tweedeklasser zou ongeveer zes miljoen euro op tafel hebben gelegd voor de aanvallende middenvelder. Dirar tekende in het prinsdom een contract voor 4,5 jaarkrijgen en zou er bijna twee miljoen euro per jaar verdienen.

Dirar is daarmee de duurste uitgaande transfer uit de geschiedenis van Club Brugge. Duurder dus dan de 5,5 miljoen euro die Club ooit kreeg voor Eric Addo (naar PSV in 2001) en Ivan Perisic (2011 naar Dortmund).

De recordtransfer is des te opmerkelijk omdat Dirar in Monaco tegen de degradatie uit de Franse tweede klasse gaat strijden. Maar de rijke Russische eigenaars willen zo'n scenario koste wat het kost vermijden en stellen alles in het werk om deze transferperiode versterking te halen.

'Club Brugge wenst Nabil Dirar veel succes toe in zijn verdere carrière', liet blauw-zwart op zijn website weten.

Naast Kagelmacher

De club werd overgenomen door Russische investeerders rond de steenrijke Dimitri Rybolovlev. Geld is geen probleem. Dat bleek eerder deze maand toen Monaco Gary Kagelmacher bij Beerschot weghaalde. De directeur van Monaco is de Belg Filips Dhondt die een verleden heeft bij Club Brugge. Tussen 2001 en 2010 was hij aan de slag als ‘bedrijfsleider' of ceo.

Club Brugge zou geen vervanger binnen halen voor Dirar maar de transferperiode loopt nog tot middernacht en er kan dus nog altijd iets bewegen.

Vydra terug naar Udinese


In de marge van de transfer van Dirar liet Club Brugge ook weten dat de Tsjech Matej Vydra terugkeert naar Italië. Club Brugge en Udinese beëindigden de huurovereenkomst van de jonge aanvaller, die zich in de bekerwedstrijd tegen Dessel blesseerde aan de knie. Vydra werkte al die tijd in Italië verder aan zijn revalidatie.

Aflevering 5: Geen Berge, wel dalen bij Genk Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.