Bart Wellens drie uur ondervraagd door politie

Veldrijder Bart Wellens is deze voormiddag drie uur ondervraagd door de federale gerechtelijke politie in Turnhout in het onderzoek naar mogelijk dopinggebruik. ‘Nu weten ze alles van mij’, zei de veldrijder achteraf. ‘Het is goed dat het onderzoek snel vooruit gaat. Ik heb niets te verbergen.’

Na de zege van Bart Wellens in Essen had het gerecht van Turnhout informatie binnengekregen over mogelijk dopinggebruik. Het onderzoek kwam in een stroomversnelling na de bloedvergiftiging van Wellens de dag voor het BK in Hooglede-Gits. Vorige week woensdag gingen speurders in Turnhout over tot vijf huiszoekingen. Bij Wellens werd onder meer een computer in beslag genomen.

 

Een week na de huiszoeking meldde Bart Wellens zich op de Campus Blairon in Turnhout voor een verhoor. Om 8.40 uur kwam hij toe en om 12.15 uur verliet hij de gebouwen van de federale gerechtelijke politie. ‘Ik heb op alle vragen geantwoord. Het hele verhoor is meteen uitgetypt’, zei de renner. ‘Ik stap met een goed gevoel naar buiten.’

 

Het gerecht in Turnhout wacht ook nog op de analyse van de medische dossiers van Bart Wellens die in beslag zijn genomen in het ziekenhuis van Geel, het UZ Antwerpen en bij de persoonlijke arts van de renner.

Bekijk hier de eerste reactie van Wellens aan GVA:
 

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.