Schoonvader en schoonbroer van verdwenen Stijn Saelens vrijgelaten

WINGENE/RUISELEDE/KNESSELARE - De zoekactie naar de vermiste Stijn Saelens in de vijver van het kasteel Carpentier in Wingene heeft geen resultaat opgeleverd. De schoonvader en schoonbroer die dinsdagavond waren opgepakt, zijn ondertussen vrijgelaten. 'De schoonvader heeft een perfect alibi', zegt zijn advocaat Jef Vermassen.

Stijn Saelens is sinds maandag spoorloos, nadat zijn echtgenote in het kasteel bloed en een kogelhuls vond.  Na onderzoek blijkt dat het bloed wel degelijk dat van Stijn Saelens is

Het Brugse parket vermoedt dat de man is vermoord

Schoonvader André en zijn zoon Peter werden sinds dinsdagavond ondervraagd. Maar volgens het openbaar ministerie zijn er op dit moment geen elementen die hun aanhouding wettigen.

De Brugse onderzoeksrechter heeft het duo, dat 48 uren van de vrijheid beroofd was, niet eens verhoord. Het parket beklemtoont dat de piste dat de schoonvader en/of de schoonbroer iets te maken hebben met de verdwijning van Saelens niet geschrapt is. 

De schoonvader bezit een wapen waarvoor hij een vergunning heeft.  Het gerechtelijk onderzoek bracht aan het licht dat de lege kogelhulzen die in het kasteel in Wingene aangetroffen werden, niet komen uit het wapen van de schoonvader.

'De schoonvader heeft maandag aan een stuk doorgewerkt, patiënten gezien tijdens een consultatie of aan huis. Men heeft alles onderzocht en gezien dat zijn verklaring volledig strookt',  zegt zijn advocaat Jef Vermassen.

Omdat de huisarts is vrijgelaten zonder inverdenkingstelling, zijn er dus ook geen voorwaarden opgelegd, zegt Vermassen. Vrijdag herneemt hij zijn dokterspraktijk.

Volgens de advocaat  werden de schoonvader en schoonbroer opgepakt omdat de onderzoekers dachten dat ze elkaars alibi waren. 'Ze hebben elkaar maandagvoormiddag op zijn kabinet vijf minuten gezien, dat was alles.'

Dat de huisarts werd opgepakt, heeft volgens Vermassen ook te maken met het feit dat de speurders eerst in de directe omgeving zochten. 'Bovendien was er een conflict tussen de schoonvader en de schoonzoon, die interesse had om naar Australië uit te wijken om daar een nieuw leven te beginnen.'

'Er is ook een klacht van de schoonvader en zijn dochter wegens incest, door haar echtgenoot. Die klacht is niet ingetrokken toen er gemeld werd dat er een verzoening is in het kader van voorlopige maatregelen rond het hoederecht', zegt Vermassen.

Over het alibi van de schoonbroer kan Vermassen niets zeggen, omdat hij niet als advocaat van die man optreedt.

De zoekactie in de vijver is ondertussen zonder resultaat stopgezet.  Momenteel worden in het kasteel nog onderzoeksdaden gevoerd. 

In de loop van de dag werd in het gebouw ook een schiettest uitgevoerd om na te gaan hoe ver het geluid van een schot er draagt. Op basis van het resultaat daarvan werd een buurtonderzoek gedaan.

 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees