Geen 1.000 euro per dag voor ontslagen ambtenaar Dirk Martens

Geen 1.000 euro per dag voor ontslagen ambtenaar Dirk Martens

Foto: Jimmy Kets

ANTWERPEN - De Antwerpse kortgedingrechter heeft de eis van de ontslagen ambtenaar Dirk Martens afgewezen. Martens wilde dat de stad Antwerpen hem weer in dienst nam op straffe van een dwangsom van 1.000 euro per dag dat hij niet werkt en eiste ook het gemiste loon sinds de datum van zijn ontslag. Hij kreeg op beide eisen nul op het rekest.

Dirk Martens, ook wel bekend als 'Achmed' uit de tv-serie Chez Bompa Lawijt, zat vijf jaar thuis nadat het Echt Antwaarps Theater zijn technische diensten niet meer nodig had. Hij werd al die tijd wel gewoon doorbetaald. Toen de stad dat in 2005 ontdekte, werd hij ontslagen.

Martens trok naar de Raad van State en die gaf hem vorig jaar gelijk. Zijn ontslag werd vernietigd en de stad moest hem opnieuw in dienst nemen. Hij ging aan de slag als onthaalmedewerker bij het zwembad van Merksem, maar werd op 26 november opnieuw ontslagen.

Niet dringend genoeg

Hij trok vervolgens naar de beroepscommissie voor tuchtzaken. Volgens zijn advocate wordt zijn ontslag daardoor opgeschort tot er een uitspraak is, maar de stad weigert hem opnieuw aan te werven. Martens spande daarom een kort geding aan, maar zijn eis werd bij een gebrek aan hoogdringendheid afgewezen.

Het blijft nu wachten op een uitspraak van de beroepscommissie voor tuchtzaken later deze maand.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees