Leider Nys trekt met vraagtekens naar Superprestige in Hoogstraten

Leider Nys trekt met vraagtekens naar Superprestige in Hoogstraten

Belgisch kampioen Sven Nys verschijnt met vraagtekens aan de start in Hoogstraten Foto: Belga

In Hoogstraten wordt zondag de voorlaatste manche van de Superprestige veldrijden afgewerkt. Sven Nys verdedigt er een voorsprong van vijf punten ten opzichte van Kevin Pauwels, normaal gezien de enige die hem nog kan bedreigen. Zdenek Stybar, derde op tien punten, lijkt uitgeteld.

Nys heeft dus een bonus van vijf punten, maar gerust kan de tienvoudige eindwinnaar van de Superprestige niet zijn. De Belgische kampioen zit ongetwijfeld met enkele vraagtekens in het hoofd.

Mindere resultaten

Er was niet alleen zijn zevende plaats in het WK van vorige zondag, ook de weken voordien waren zijn prestaties al wat minder. In de wereldbekermanches van Liévin en Hoogerheide kwam Nys niet verder dan een vierde en een zesde plaats. Pauwels deed het met een tweede plaats in Liévin en winst in Hoogerheide een pak beter. Hij stond als derde ook op het WK-podium in Koksijde.

Blaasontsteking

Bovendien kreeg Nys, niet meer aan de winst sinds het BK op 8 januari, na het WK af te rekenen met een blaasontsteking die hem weghield van de cross in Maldegem. Het valt af te wachten in hoeverre die ziekte een invloed heeft gehad op zijn conditie. Ook de vriestemperaturen, die de omlopen een stuk sneller zullen maken, lijken niet meteen in Nys’ kaart te spelen.

Genoeg aan twee derde plaatsen

Anderzijds heeft Nys wel het voordeel dat hij een beetje ruimte heeft om te rekenen. Zelfs als Pauwels zowel in Hoogstraten als een week later in Middelkerke wint, heeft Nys aan twee derde plaatsen genoeg om voor de elfde keer de Superprestige te winnen.

Deelnemerslijst Hoogstraten:

België: Sven Nys, Niels Albert, Klaas Vantornout, Kevin Pauwels, Bart Arnouts, Tom Meeusen, Dieter Vanthourenhout, Rob Peeters, Vincent Baestaens, Sven Vanthourenhout, Kenneth Van Compernolle, Jan Denuwelaere, Jim Aernouts, Joeri Adams, Kevin Cant, Jo Pirotte, Dries Pauwels, Ben Berden, Dave De Cleyn, Bart Hofman.
Nederland: Gerben de Knegt, Thijs van Amerongen, Eddy van IJzendoorn.
Verenigde Staten: Jonathan Page, Ryan Trebon.
Frankrijk: Steve Chainel, Mathieu Boulo.
Groot-Brittannië: Ian Field.
Tsjechië: Zdenek Stybar, Radomir Simunek, Martin Zlamalik.
Slovakije: Robert Gavenda.
Polen: Mariusz Gil.
Duitsland: Philipp Walsleben, Marcel Meisen.
Italië: Marco Bianco.
Zwitserland: Julien Taramarcaz.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.