Staatssecretaris Wathelet: 'Stunt Tom Waes zal niet zonder gevolgen blijven'

Staatssecretaris Wathelet: 'Stunt Tom Waes zal niet zonder gevolgen blijven'

Foto: BELGA

Zelfs al is de stunt van Tom Waes legaal, dit kan niet zonder gevolgen blijven. Dat zegt staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet. Het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart onderzoekt de zaak.

Tom Waes vloog vorig jaar voor zijn programma Tomtesterom met een Boeing 737 van Zaventem naar Oostende. Waes zou een opleiding van slechts enkele maanden achter de rug hebben gehad en op de luchthaven van Oostende zesmaal een zogenaamde touch and go hebben uitgevoerd, waarbij het vliegtuig heel even de landingsbaan raakt en daarna meteen weer opstijgt.

Verschillende media schreven maandag dat het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart een onderzoek is gestart naar de stunt. De FOD Mobiliteit, waaronder het Directoraat-Generaal valt, bevestigt dat.

Stunt afgeraden

'Onze administratie is heel laat gewaarschuwd en heeft de stunt afgeraden. Momenteel onderzoeken wij of die legaal is', zegt de woordvoerster van staatssecretaris Wathelet.

'De staatssecretaris wil dit hoe dan ook niet zonder gevolg laten', zegt zijn woordvoerster. 'Ofwel was de stunt legaal en dan moeten we ons vragen stellen bij de wet en kijken hoe we dergelijke zeer uitzonderlijke gevallen in de toekomst kunnen vermijden. Ofwel was de stunt illegaal en dan moeten maatregelen getroffen worden. Dat is echter nog voorbarig, want het onderzoek is nog aan de gang. In het ene of het andere geval: wij laten dit niet zonder gevolg.'

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees