Onthaalvader vrijgesproken voor aanranding in Antwerpen

ANTWERPEN - De Antwerpse strafrechter heeft een 45-jarige man uit Stabroek vrijgesproken voor het aanranden van verschillende kinderen die hij onder zijn hoede had gekregen als scoutsleider, oppas, opvoeder en onthaalvader. Het openbaar ministerie had vijf jaar cel gevorderd.

Een vroeger scoutslid diende in februari 2011 klacht in tegen de man.  De beklaagde had begin jaren negentig spelletjes met hem gespeeld, die de man nu als grensoverschrijdend aanvoelde.

Tijdens het daarop volgende onderzoek werden meer leden verhoord. Slechts enkelen maakten melding van het 'poepjesspel' en 'pamperspel', maar de rechtbank kon niet uitmaken of ze een aanranding van de eerbaarheid uitmaakten.

Het onderzoek bracht nog meer mogelijke feiten van aanranding aan het licht die hij als opvoeder en als oppas van (zieke) kinderen gepleegd zou hebben.

Hij ging heel familiair met hen om, soms te familiair en mogelijk zelfs ongepast, maar daarom was er volgens de rechtbank nog geen sprake van aanranding.

Daarnaast werden op de computer van de beklaagde tal van foto's aangetroffen van kinderen op wie hij als onthaalvader gepast had sinds 2005. Foto's van kussende peuters en van kinderen die op het potje leren gaan.

Volgens de procureur ging het om kinderporno, maar de rechtbank vond van niet. De foto's werden niet stiekem genomen en hij hield ze ook niet achter, maar gaf ze mee met de ouders.

 

Corrigeer

MEER NIEUWS