Helemaal nieuw is deze sportieve zomertrend niet: vorige zomer veroverden joggingbroeken even aarzelend het straatbeeld, om gelukkig snel weer te verdwijnen. Niet geheel toevallig kwam deze sportieve inslag het meest terug op de modeweken van New York, waar merken als Lacoste en Tommy Hilfiger hun collecties tonen. Al waren het niet alleen deze eerder preppy merken die de sportieve toer opgingen: Marc Jacobs combineerde leren gedrapeerde rokken met sportieve sweaters en Victoria Beckham was niet bang om haar immer strakke jurkjes van lintjes en hoodies.

Om deze sportieve trend te dragen, is er één vuistregel: zorg ervoor dat je er niet uitziet alsof je op het punt staat te gaan joggen of je comfortabel op de zetel te nestelen. Dat kan door sportieve stukken te combineren met chiquere stukken zoals een blouse of een vrouwelijke rok. Uitgezakt is uit den boze: elegant met een sportief stofje is het idee.

Een stuk waarmee je deze zomer nooit fout zit (en dat je eventueel nu al aan kan) is de sweater. Combineer hem met een elegante plissérok of een strakke kokerrok en je bent klaar voor een terrasje. Nu het weer nog...

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees