Boosdoener Grncarov vier matchen geschorst, Felipe twee

Het Sportcomité van de Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag zware schorsingen uitgesproken voor verdedigers Boban Grncarov en Felipe Trevizan Martins. Lierse-speler Grncarov krijgt een schorsing van zes speeldagen, waarvan vier effectief en twee met uitstel. Standard-speler Felipe wordt voor vier wedstrijden geschorst, waarvan de helft effectief. Beide spelers kunnen nog beroep aantekenen tegen deze beslissing.

De verdedigers moesten dinsdag voor het Sportcomité verschijnen nadat het bondsparket maandag besliste om nog geen schorsingsvoorstel uit te spreken, wat er op wees dat het de feiten ernstig inschatte.

Beide spelers waren betrokken in een incident tijdens het competitieduel tussen Lierse en Standard (0-2) van zaterdag, waarin ze in de slotfase allebei uit het veld gestuurd werden. Grncarov trok Felipe aan de haren, waarna die zich revancheerde met een fikse duw. De Macedoniër trok daarna nogmaals aan de haren van de Braziliaan en schopte ook nog naar Sébastien Pocognoli. Felipe van zijn kant wou nog enkele Lierse-spelers te lijf gaan, maar kon nog net tegengehouden worden door enkele ploegmaats.

Vainqueur mist enkel Anderlecht

William Vainqueur, middenvelder van Standard, wordt dan weer niet geschorst voor zijn fout op Siebe Blondelle (Bergen). De middenvelder, die zich dinsdag op basis van televisiebeelden voor het Sportcomité moest komen verantwoorden, mist dus enkel de topper tegen Anderlecht komende zondag, omdat hij tegen Lierse tegen een dubbele gele kaart aanliep.

Anele: één duel voorwaardelijk

Genk-verdediger Anele Ngcongca kreeg dan weer een voorwaardelijke schorsing van één speeldag gegeven. Anele moest zich voor het Sportcomité komen verantwoorden voor een slag die hij in het competitieduel tegen KV Mechelen had uitgedeeld. De scheidsrechter had de actie toen niet gezien, het Sportcomité besliste op basis van de televisiebeelden om de Zuid-Afrikaan op te roepen.

De Zuid-Afrikaanse verdediger deelde in de 53e minuut van het competitieduel tegen KV Mechelen een slag uit aan Alessandro Cordaro, die zich onmiddellijk revancheerde met een trap. Scheidsrechter Sébastien Delferière merkte enkel de trap van Cordaro op en bestrafte de Mechelaar met een gele kaart.

De voorwaardelijke sanctie van één speeldag geldt van 9 februari tot en met 30 juni.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.