Vakantie

Disneyland Parijs discrimineert buitenlanders

Disneyland Parijs discrimineert buitenlanders

Disneyland Parijs. Foto: © BELGA/AFP

Buitenlanders die naar Disneyland Parijs trekken blijken een pak meer te betalen dan de Franse bezoekers van het pretpark. Een Frans gezin met twee kinderen kan al voor 142 euro vier tickets bemachtigen. Een buitenlands gezin telt 229 euro neer voor exact dezelfde toegangskaartjes.

De ticketprijzen op de Franstalige website van Disneyland Parijs blijken een stuk lager te liggen dan op de Engelstalige versie. Buitenlanders die hun slag denken te slaan door te reserveren via de Franse site, hebben pech. Je kan enkel betalen met een kredietkaart die geregistreerd is in Frankrijk, meldt de Britse krant Daily Mail.

Een woordvoerder van Disneyland bevestigde aan de krant dat er prijsverschillen bestaan, maar nuanceert de zaak. 'We streven er naar om onze bezoekers het beste pakket aan te bieden wanneer ze een uitstap naar Disneyland boeken. Er zijn heel wat promoties op verschillende momenten, toegespits op de noden van de specifieke markten. In het geval van Groot-Brittannië gaat het dan vooral om combinaties van toegangskaarten, overnachtingen en vervoer', klinkt het.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees