‘iPad 3 wordt gelanceerd op 7 maart’

‘iPad 3 wordt gelanceerd op 7 maart’

Foto: gottabemobile

De geruchten over de komst van een nieuwe iPad zwellen aan. Enkele prominente bloggers en technologiejournalisten zeggen dat Apple de iPad 3 zal voorstellen op woensdag 7 maart.

Het doet al langer de ronde dat Apple in maart met een nieuwe iPad komt. Zoals we ook hier al schreven, lijkt dat niet helemaal onlogisch: de meeste Apple-producten krijgen elk jaar een update, en de iPad 2 werd in maart 2011 voor het eerst aan de wereld getoond.

Maar nu circruleert er dus een concrete datum: 7 maart. Eerder al had de toonaangevende techblog All Things D het over een lanceerdatum in de eerste week van maart, en nu baseert de website iMore zich op goede bronnen om 7 maart als precieze datum te prikken. Een gerucht dat wordt bevestigd door Jim Dalrymple van The Loop. Dalrymple, die al 20 jaar over Apple schrijft en vaak over erg betrouwbare informatie beschikt, citeert het bericht van iMore en vult aan met een eenvoudige ‘yep’.

Ook kleinere iPads?

Volgens Wall Street Journal zijn ze bij Apple ook druk in de weer met het testen van kleinere iPads. Geruchten over een 7- of een 8-inch tablet van Apple doen al langer de ronde en werden ook steevast ontkend door Steve Jobs zelf , maar volgens de Amerikaanse krant zou het technologiebedrijf samen met zijn Aziatische leveranciers nu toch toestellen met kleinere schermen testen.

Dat wil uiteraard niet zeggen dat die er ooit zullen komen - het is zelfs onwaarschijnlijk dat Apple niét in detail bekijkt of een mini-iPad de moeite loont - maar het is de eerste keer dat ze concrete stappen nemen om de levensvatbaarheid van een dergelijk toestel te bekijken.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees