Food

Vier makkelijke lastminuterecepten voor valentijn

Vier makkelijke lastminuterecepten voor valentijn

Foto: Shutterstock

Was je vastberaden om Valentijnsdag niet te vieren, maar heeft een speciaal iemand daar verandering in gebracht? Dan kan je hem of haar vanavond culinair verwennen dankzij deze vier snelle, zinderende liefdesrecepten.

APERITIEF
Cocktail – Between the sheets

Nodig voor 2 personen
- 8 à 10 gehakte ijsblokjes
- 1 deel triple-sec
- 1 deel citroensap
- 3 delen witte rum
- 4 delen cognac

Bereidingswijze

- Doe het ijs in een shaker.
- Giet de cognac, rum, triple-sec en het citroensap erbij en shake.
- Zeef het mengsel en schenk het in twee elegante cocktailglazen.

VOORGERECHT
Gevuld ei met avocadocrème (lustopwekkend)

Nodig voor 2 personen
- 6 eitjes
- 10 sprietjes bieslook
- ½ rode ui
- 1 el citroensap
- ½ avocado (rijp)
- ½ el olijfolie
- ½ Spaanse rode peper
- peper uit de molen
- zout

Bereidingswijze
- Kook de eieren hard (kooktijd: ongeveer 9 minuten).
- Pel de eieren.
- Snijd het vruchtvlees van de avocado in kleine stukjes en besprenkel ze met het citroensap.
- Was en halveer de peper.
- Verwijder de zaadjes en hak hem in kleine stukjes.
- Was het bieslook en knip het fijn.
- Pel de ui en snipper hem fijn.
- Halveer de eieren in de lengte, verwijder het eigeel en prak het fijn met een vork.
- Meng de rode peper, het bieslook en een eetlepel eigeel door de avocado.
- Voeg een paar druppels olijfolie toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vul de halve eieren met de avocadocrème en bestrooi met de ui.

HOOFDGERECHT
Pikante varkenshaas met portvijgen (lustopwekkend)

Nodig voor 2 personen
- 300 g varkenshaas
- 120 g rijpe vijgen
- 1 el gehakte salie (voorzie enkele blaadjes voor de garnering)
- 1,2 dl olijfolie
- 4,7 dl porto
- zout
- zwarte peper

Bereidingswijze
- Leg het varkenshaasje in een schaal met salie, olijfolie, zout en peper en laat ze twee uur in de koelkast staan.
- Laat de porto in een steelpan tot de helft inkoken.
- Schil de vijgen en prak ze fijn. Voorzie twee vijgen voor de garnering.
- Voeg de geprakte vijgen bij de portosiroop en laat het mengsel tien minuten sudderen op een zacht vuurtje.
- Braad het vlees in een pan op een matig tot hoog vuur tot de binnenkant roze kleurt.
- Snijd het vlees in medaillons.
- Overgiet met saus en garneer met gehalveerde vijgen en salieblaadjes.
Tip: serveer met pasta of risotto.

NAGERECHT
Liefdesaardbeien

Nodig voor 2 personen

- 1 klontje boter
- 1 aardappel
- Smeltchocolade naar wens. Eventueel met Spaanse peper voor een ondeugend accent.
- Satéstokjes

Bereidingswijze
- Was de aardbeien en dep ze goed droog.
- Smelt de chocolade au bain-marie en roer het klontje boter erdoor.
- Prik de aardbeien op satéstokjes.
- Halveer de aardappel zodat deze plat op het aanrecht kan liggen.
- Dompel de aardbeien onder in de gesmolten chocolade.
- Prik het stokje in de aardappel zodat de chocolade kan drogen.
- Bewaar de lekkernijen in de koelkast tot je geliefde thuiskomt.
- Serveer met een glas cava of wijn.

 

Corrigeer