Een beetje ziek? Zo blijf je stralen

Een beetje ziek? Zo blijf je stralen

Foto: Shutterstock

Als An Lemmens stralend The Voice kan presenteren met een zware griep, dan kan jij er ook fantastisch uitzien als je ziek bent. Wij leggen je uit wat je precies moet doen aan de hand van acht tips.

Laat je eten staan
Ben je misselijk? Eet dan niet voor je naar een belangrijk feestje moet. Prop je op het feest zelf ook niet vol met hapjes omdat de gastvrouw of –heer aandringt. Je wil vast niet lijkbleek worden en braken in ieders bijzijn.

Tanden poetsen en een warme douche doen wonderen
Ja, je zou het liefst in bed blijven liggen omdat rechtstaan nu echt uitputtend is. Maar van een douche word je wakker en voel je jezelf snel iets menselijker. Zorg er wel voor dat je badkamer goed kan verluchten, want te veel waterdamp zou je draaieriger kunnen maken dan je al bent. Poets ook je tanden. Niemand wil immers jouw zieke adem ruiken.

Smeer je gezicht rijkelijk in met een hydraterende dagcrème
Denk je dat alleen je lever en nieren water nodig om optimaal te functioneren, dan denk je verkeerd. Ook je huid en lippen hebben hydratatie nodig. Als je ziek bent nog meer dan op gezonde dagen, want dan droogt je huid makkelijker uit. Wees dus niet te zuinig met je dagcrème en lippenbalsem.

Breng geen foundation aan
Natuurlijk wil je jouw schrale gezichtsteint verdoezelen met correctiesticks en foundation, maar dat is niet zo’n fantastisch idee. De reden? De cosmeticaproducten zullen je poriën verstoppen, net nu ze extra hard hun best moeten doen om de giftige stoffen uit je zieke lichaam af te voeren.

Een klein beetje bronzer en mascara kan geen kwaad
Ziek zijn zorgt ervoor dat je huid er iets rozer uitziet dan normaal. Een klein beetje bronspoeder kan dat effect wegwerken. Voor een wakkere blik kan je wat mascara aanbrengen op je bovenste wimpers.

Draag een jurk, geen broek
Haal je comfortabelste jurk uit de kast en draag ze tot je weer beter bent. Als je veel zweet, moet je ze uiteraard op tijd vervangen voor een ander even makkelijk exemplaar. Als je ziek bent heb je allesbehalve een broek nodig die extra druk creëert op je zware maag.

Opteer voor platte schoenen
Als je al moeite hebt om je evenwicht te bewaren op kousenvoeten, dan wordt flaneren op hoge hakken zéker een uitputtende strijd. Platte laarzen zijn de beste optie tijdens de dagen waarop je jezelf slapjes voelt.

Doe zoveel mogelijk dutjes
Het maakt niet uit waar je bent: als je even tijd hebt, doe je er goed aan om te slapen. Ga tijdens de lunchpauze bijvoorbeeld in je auto zitten, leun achterover en slaap. Ziek zijn vergt veel van je lichaam, dus een slaapje is steeds welkom. Vergeet echter niet om de wekker van je gsm in te stellen zodat je je niet verslaapt.
 

Corrigeer