Verminkte tiener krijgt gezicht van 45-jarige

Ugur Acar na de gezichtstransplantatie. Foto: rr

Ugur Acar, een Turkse tiener van 19 jaar, heeft een gezicht gekregen van een 45-jarige man via een transplantatie. Het was de eertse gezichtstransplantatie ooit in Turkije.

Ugurs nieuwe gezicht komt van Ahmed Kaya, een overleden man die van tevoren hersendood verklaard werd. Ugur kon drie weken na ingreep voor de eerste keer in de spiegel zijn nieuwe gezicht bewonderen. Voor het spannende moment werd hij wel eerst geschoren.

'Ik bedank mijn dokter, het kon er niet beter uitzien', verklaarde de tiener gelukkig. Ugur heeft de operatie niet alleen overleefd, hij had ook geen psychologische steun nodig.

Gezichtsuitdrukkingen

De komende maanden zal hij wel zo rustig mogelijk moeten zijn met zijn gezicht. Te veel gezichtsuitdrukkingen zijn niet goed want de zenuwen moeten aan elkaar groeien. Als alles zo goed blijft ontwikkelen mag de jongen binnen zes weken naar huis. Vanaf nu is zijn grootste droom te trouwen.

Ugur Acar werd onhenkenbaar na een verschrikkelijke brand toen hij amper 40 dagen oud was. Het brandende plafond viel op de wieg maar als bij wonder hij overleefde de ramp.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees