Kleinzoon van Robert Kennedy wil in Congres

Kleinzoon van Robert Kennedy wil in Congres

Joseph Kennedy III Foto: AP

Joseph Kennedy III, een kleinzoon van de in 1968 vermoorde Robert Kennedy, wil een zetel veroveren in het Amerikaanse Congres. Hij is kandidaat voor de opvolging van Barney Frank, die zijn zetel in het Huis van Afgevaardigden na meer dan dertig jaar opgeeft.

 Kennedy, wiens vader Joseph Kennedy II ook in het Congres zat, is onlangs officieel verhuisd naar Brookline bij Boston, waarmee de naam Kennedy nauw verbonden is. Het was de geboorteplaats van zijn oudoom, president John Kennedy.

De invloed van de familie Kennedy in Washington is de laatste jaren sterk getaand. In 2009 overleed senator Edward Kennedy, een andere oudoom. De pensionering van diens zoon Patrick Kennedy vorig jaar betekende dat er voor het eerst sinds 63 jaar geen Kennedy meer een gekozen ambt vervulde in Washington.

Joseph Kennedy III studeerde aan Stanford University en Harvard Law School. Van 2004 tot 2006 diende hij in het Peace Corps in de Dominicaanse Republiek. Samen met zijn tweelingbroer Matt was hij covoorzitter van de laatste herverkiezingscampagne van Edward Kennedy in 2006.

In de strijd om de kandidatuur moet Kennedy het tegen ten minste drie andere Democraten opnemen. Het is ook nog niet bekend wie de Republikeinse tegenstander wordt.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees