Dopingschorsing voor Andrenacci en Caruso

Dopingschorsing voor Andrenacci en Caruso

Caruso Foto: PN

Het Italiaans Olympisch Comité heeft maandag twee wielrenners geschorst voor dopinginbreuken. Danilo Andrenacci is twee jaar geschorst, Damiano Caruso één jaar.

De 34-jarige Andrenacci mag tot 19 december 2013 niet in competitie komen. De renner van het team D'Angelo testte op 20 augustus positief op het gebruik van EPO bij een controle bij de Trofee Melinda. Hij werd twaalfde in die wedstrijd. De eindzege in de Ronde van Servië in 2008 is de belangrijkste overwinning op zijn palmares.

Geen straf meer voor Caruso

Caruso moet geen straf meer uitzitten. Zijn schorsing ging met terugwerkende kracht in op 6 december 2010 en is dus al afgelopen. De 24-jarige renner van Liquigas stond terecht voor zijn betrokkenheid in een zaak van 2007. Hij riskeerde een straf van vier jaar, maar kwam er met één jaar vanaf omdat hij met het onderzoek meewerkte.

Als amateur bij Mastromarco vroeg een ploegmaat hem of hij hem met een dubieuze verzorger in contact kon brengen en of hij hem aan dopingproducten kon helpen. 'Aanvankelijk heb ik gezegd dat ik zou zien wat ik kon doen, maar uiteindelijk heb ik er mijn handen vanaf gehouden. Dat is ook wat ik de onderzoekers verteld heb. Ik heb alles opgebiecht. Iets anders heb ik niet gedaan. Mijn geweten is zuiver.'

Caruso werd in 2008 Italiaans kampioen bij de beloften en won in 2009 een etappe in de Baby Giro. In 2011 kwam hij met een derde plaats in de 20e etappe van de Ronde van Spanje dicht bij een eerste profzege.
 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.