Amerikaan Tyler Farrar krijgt eerste Gentse wielertrui

Tijdens zijn huldiging als verdienstelijke inwoner van de stad Gent heeft profrenner Tyler Farrar (Garmin-Barracuda) woensdag het eerste wielertruitje van de stad Gent in ontvangst genomen.

De Amerikaanse renner woont al enkele jaren in Gent.

'Hij is daar heel trots op, spreekt heel goed Nederlands en draagt de stad internationaal uit', aldus schepen van Sport Christophe Peeters (Open Vld). 'Farrar heeft de voorbije jaren heel wat mooie prestaties neergezet en is stilaan uitgegroeid tot een vaste waarde.'

Farrar tekende het officiële gastenboek en nam het eerste wielertruitje van de stad Gent in ontvangst. Naast het logo op het grijze pak staat 'Elke beweging telt' gedrukt. Het wielerpak, met heren en vrouwentenue, is vanaf 1 maart te koop in de stadswinkel.

Boezemvriend Wouter Weylandt

Farrar schreef in 2009 de derde etappe in de Tirreno-Adriatico op zijn naam, won de Vattenfall Cyclassics, drie etappes in de ProTour-wedstrijd Eneco Tour en een etappe in de Vuelta.
In 2010 behaalde hij een ritzege in de Driedaagse van De Panne en won hij de Scheldeprijs, de tweede en tiende etappe van de Ronde van Italië en opnieuw de Vattenfal Cyclassics.
Farrar won in 2011 de tweede en derde etappe van de Tour, maar zijn jaar werd volledig overschaduwd door het tragische overlijden van zijn vriend Wouter Weylandt.


 

Corrigeer