Acht jaar cel voor carjacker die slachtoffer in coma sloeg in Marke

MARKE / REKKEM - Een 21-jarige Fransman die op 7 augustus 2010 in Marke een 29-jarige man uit Rekkem in coma sloeg bij een carjacking, is ook door het hof van beroep in Gent veroordeeld tot acht jaar cel.

De feiten speelden zich af in de nacht van 6 op 7 augustus 2010. Een jongeman die een dutje lag te doen in zijn wagen, werd door twee jonge Fransmannen uit zijn wagen gesleurd en zwaar toegetakeld. De twee gingen ervandoor met zijn wagen, die later zou worden gebruikt bij een ramkraak op een parfumerie in Frankrijk.

De man uit Rekkem overleefde maar nipt de overval dankzij een snelle hersenoperatie. Hij lag drie weken in coma.

Op 20 augustus pleegden de twee opnieuw een carjacking in Leuven. Het duo uit Normandië werd door de rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot acht en vijf jaar cel. De beklaagde die werd veroordeeld tot acht jaar, ging in beroep, maar ving ook daar bot.

Volgens het hof in Gent gebeurden de carjackings met een extreem geweld en toonde de 21-jarige man nadien niet de minste spijt of schuld. Het hof noemt dit, gezien zijn nog jonge leeftijd, erg zorgwekkend voor de toekomst en oordeelt acht jaar effectieve celstraf voor de twee carjackings geen overdreven zware, maar wel een passende straf.

Corrigeer

MEER NIEUWS