Nederlandse semiklassieker krijgt budget niet rond

Normaal gezien had op zondag 3 juni voor de 23e keer de Nederlandse semiklassieker de Tour de Rijke moeten plaatsvinden. De organisatoren krijgen hun budget evenwel niet rond en beslisten daarom de wielerwedstrijd dit jaar niet te laten doorgaan.

Volgens organisator Henk Voogt is tot op het laatste moment alles in werk gesteld om sponsoren voor de koers te interesseren. Echter zonder voldoende resultaat.

'Uiteraard is de verminderde economie voor veel bedrijven reden de hand op de knip te houden', stelde Voogt. 'Om de wedstrijd te kunnen verrijden hebben we naast De Rijke nog een aantal sponsoren nodig. Die hebben we niet gevonden. Gevolg hiervan is dat wij de begroting bij lange na niet sluitend kunnen krijgen en besloten hebben het evenement niet door te laten gaan.'

In 2011 was Theo Bos de voorlopig laatste winnaar. Naast hem staan onder anderen Kenny van Hummel, Steven de Jongh, Gert Steegmans, Greame Brown en Stefan van Dijk op erelijst van deze klassieker met start en finish in Spijkenisse.
 

Corrigeer