Zwak Anderlecht speelt gelijk op het Lisp

Anderlecht heeft op het veld van Lierse gelijk gespeeld. Het werd 0-0. Lierse had er zin in en paars-wit kende een moeilijke avond op het Lisp. Anderlecht creëerde niet veel uitgespeelde kansen. Lierse had de beste mogelijkheden, maar vergat om een doelpunt te maken. Zo laat Anderlecht de kans liggen om uit te lopen op Club na hun nederlaag op het veld van Racing Genk.

Anderlecht startte niet furieus, zoals de afgelopen matchen. Paars-wit betaalde dat bijna cash. El Gabas werd door Maric gelanceerd naar doel. De Egyptenaar stifte, maar Kouyaté haalde het leer van de lijn. In de herneming raakte hij niet voorbij Proto. Lierse verslapte niet en bleef de wet dicteren.

Op het kwartier was de eerste bal binnen het kader voor Anderlecht een feit. Mbokani kopte zwakjes in de handen van Kawashima. Na twintig minuten juichde Het Lisp, maar de 1-0 van Thompson werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Paars-wit voetbalde zwak en kreeg bijna hulp van Lierse. Frans kwam ongelukkig tussen en lobde zjin eigen doelman, maar hij zette zijn foutje recht door de bal weg te halen voor de doellijn. Net voor rust kwam Biglia met een gelukje in balbezit en stak de bal naar Jova. Die vond Kawashima's vuisten.

Lierse verzwakt niet

Lierse verwittigde Anderlecht meteen dat het wilde winnen. Bidaoui dribbelde Wasyl en Proto redde met een puike beenveeg. De ingevallen Canesin wilde zich tonen en rolde de hele linkerflank op. Mbokani kon zijn aflegger niet binnen tikken. Even later knikte Dieu maar nipt naast.

Anderlecht probeerde dan toch om er iets van te maken. Na een uur viel de bal voor de voet van Canesin, gelukkig kon Thompson zijn schot blokken. Jovanovic zijn geplaatste schot ging niet zover naast. Een schot van Gaxa week af op Juhasz en ging niet ver naast de verste paal. Gouden schoen Suarez trapte nog vanuit de tweede lijn, maar Kawashima bokste de bal weg.

Anderlecht loopt zo maar één punt uit op Club Brugge. De kloof bedraagt nu 8 punten.

 

Stand Jupiler Pro League:

1.RSC Anderlecht 27 60
2.Club Brugge 27 52
3.AA Gent 27 50
4.Cercle Brugge 27 46
5.Standard 27 45
6.Racing Genk 27 43
7.KV Kortrijk 27 40
8.KV Mechelen 27 37
9.Lokeren 27 37
10.Beerschot 27 35
11.Bergen 27 29
12.Lierse 27 29
13.Zulte-Waregem 27 27
14.OH Leuven 27 25
15.Westerlo 27 17
16.STVV 27 15

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.